Për vitin e ardhshëm, pritet që Xiaomi të dyfishojë fitimin

Për vitin e ardhshëm, pritet që Xiaomi të dyfishojë fitimin

Kompania kineze gjatë këtij viti ka shënuar profit të paktën një miliard dollarë, ose 18 për qind më shumë se parashikimi i kompanisë për vitin aktual.

Reuters raporton se Xiaomi është në bisedime me bankierët rreth një oferte të mundshme publike nga viti i ardhshëm dhe është parashikuar që kjo do të jetë IPO më e madhe teknologjike në 2018.

Fitimi i parashikuar i kompanisë është midis 17 miliardë dhe 18 miliardë dollarë, me një fitim neto prej të paktën 1 miliard dollarë.

Kur janë në pyetje parashikimet për vitin e ardhshëm, pritet që Xiaomi të dyfishojë fitimin në rreth dy milionë dollarë.