Tri truke që ndoshta i keni parë edhe ju

Tri truke që ndoshta i keni parë edhe ju

Numri i magjistarëve në botë është me të vërtetë i vogël – vetëm një person nga 25.000 di se si të kryejë truke magjike. Dhe ju jeni gati të bëheni një nga ata njerëz të rrallë.

Më poshtë mund të shihni disa nga truket më të shkëlqyera dhe të shihni se si janë bërë. Mund të mësoni edhe disa prej tyre dhe të befasoni miqtë dhe familjen, shkruan brightside, përcjell rtv21.tv

Në këtë mashtrim një iluzionist i kërkon një shikuesi të zgjedhë rastësisht një kartë nga grumbulli i tyre dhe ta vendosë atë përsëri. Pastaj magjistari bën disa lëvizje magjike dhe karta e spektatorit është nxjerrë jashtë nga grumbulli i kartave. Cili është sekreti i këtij iluzioni?

Kur vendosni kartën prapa në mesin e kartave tjera, magjistari e vendos para një karte një shenjë të veçantë, që e di vetëm ai dhe e lëviz atë lart. Kjo krijon iluzionin e saj për të dalë nga grumbulli i kartave tjera dhe për këtë arsye ai e di kartën e personit që ka zgjedhur atë.

 

Ka një mur në skenë që duket dhe ndihet shumë real. Një magjistar i afrohet murit nga njëra anë dhe asistentët e fshehin atë me ekran të veçantë në rrota. Ndërtimi i saktë i njëjtë është vënë në një anë tjetër të murit. Disa sekonda më vonë, magjistari shfaqet në anën e kundërt të murit.

Edhe pse mund të duket si magjike, performanca është mjaft e lehtë. Ka një tunel të veçantë në formë v-në që shkon nën mur. Kjo është arsyeja pse spektatorët që studiojnë murin dhe sa të ngurta janë, nuk gjejnë asgjë – muri është në rregull, dyshemeja nuk është. Magjistari ka nevojë vetëm për një pjesë të sekondës për të kaluar nëpër tunelin e vogël që shkon nën mur dhe qëndron në anën tjetër të saj, shkruan brightside, përcjell rtv21.tv

David Copperfield është një nga magjistarët më të njohur klasik ndonjëherë. Një nga mashtrimet e tij të preferuar ishte vdekja pa akt magjik,  ku ai u nda në gjysmë duke përdorur një thikë gjigante.

Për të kryer iluzionin, Copperfield përdorte një asistent për pjesën e fundit të trupit të tij. Së bashku ata dukej të ishin vetëm një person i vetëm. Sekreti i këtij mashtrimi është në tabelën poshtë dhe hendeku i vogël mes tabelave që tehu mund të kalojë me lehtësi. Këmbët e Copperfield ishin vendosur në tryezë dhe trupi i sipërm i asistentit ishte fshehur në tabelën më poshtë.

Siç e shihni, magjia është shumë më e lehtë sesa duket./21Media