Poezi nga shkrimtari i njohur shqiptar

Poezi nga shkrimtari i njohur shqiptar

Millosh Gjergj Nikolla-Migjeni ishte lindur në vitin 1911 dhe vdekur në vitin 1938. Migjeni konsiderohet si një ndër shkrimtarët më të lexuar e më të rëndësishëm të letërsisë shqipe të shekullit të 20-të. /21Media

ZEMRA E SHOKUT

Te kam shok nga koh’ e vjeter
shok prej zemre edhe prej gjaku
shok te ri eme bese plaku
nuku kam, nuku ke tjeter.

Se cdogas e mall te shkrete
m’i ke thene emer me emer
une i mbylla mun ne zemer
gjer sa zemra te mos jete.

Se ti mban ne kraharuar
shenterine e nje dhurate
mban ne fund te zemres sate
c’te kam thene i llaftaruar.

Ish e bardhe e nuku ishte
dredheri zemra bujare
bente boten zilitare
zemer e bukur shokerishte.