Me ardhjen e stinës së verës vijnë edhe mushkonjat të cilat shpesh janë edhe të rrezikshme për shëndetin e njeriut.

Me ardhjen e stinës së verës vijnë edhe mushkonjat të cilat shpesh janë edhe të rrezikshme për shëndetin e njeriut.

Por, a e keni menduar ndonjëherë se ka një zgjidhje krejt natyrale për zhdukjen e tyre?

Ndoshta nuk e keni dëgjuar këtë metodë, por ne iu sugjerojmë ta aplikoni. Ajo që largon mushkonjat përbën ditën tonë nga mëngjesi në darkë: kafeja.

Një kokërr kafeje në fund të filxhanit është ideale për “luftën” me mushkonjat. Futni një kokërr kafeje në filxhanin që keni pirë kafenenë dhe lëreni në dhomë, kjo do largojë jo vetëm mushkonjat por edhe mbyt larvat. Mushkonjat tërhiqen nga kafeja dhe do vënë vezët aty, por kjo jo vetëm që nuk i lë ato të zhvillohen sepse nuk është ujë por edhe i mbyt mushkonjat amë. Bëhet fjalë për kafe turke gjithmonë dhe jo për ekspres.