Nga këto numërime prinë  LVV

Nga këto numërime prinë  LVV

Në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve (QNR) sonte është zhvilluar procesi i numërimit të votave të ardhura me vonesë përmes postës nga diaspora.

Në QNR janë  numëruar 4551 vota, nga të cilat më së shumti ka marr Lëvizja Vetëvendosje, e pasuar nga LDK dhe PDK.

Nga këto vota, LVV ka marrë 2083 vota, LDK 1053, PDK ka 555, koalicioni AAK-PSD 281 dhe koalicioni Nisma-AKR-PD ka 187 vota.

Në QNR sot kishte filluar procesi i numërimit të fletëvotimeve të ardhura nga diaspora. Bazuar në vendimin e Gjykatës Supreme janë aprovuar për numërim 4670 pako, ndërsa janë refuzuar 1212 pako.