Cornelia ishte në gjendje të mposhte virusin

Cornelia ishte në gjendje të mposhte virusin

Një grua 107-vjeçare holandeze është shëruar nga koronavirusi dhe ka të ngjarë të jetë pacienti më i vjetër që ka fituar një betejë me COVID-19.

Cornelia Ras u sëmur më 17 mars, një ditë pasi ajo mbushi 107-vjet.

Ajo u infektua me virusin në një liturgji ku morën pjesë anëtarë të tjerë të shtëpisë së pleqve në të cilën ajo jeton.

Më pas, ajo dhe 40 të tjerë që morën pjesë në shërbim u testuan pozitivë me COVID-19.

Midis këtij grupi të infektuar, 12 vdiqën, por Cornelia ishte në gjendje të mposhte virusin, thanë mjekët e saj.

Ata thanë që Kornelia nuk po merrte asnjë ilaç tani dhe ishte ende duke ecur.

Para Cornelia, pacienti më i vjetër që u kurua nga koronavirusi ishte një amerikan, 104-vjeç, si dhe një italian 101-vjeçar.