Shkëlzeni konsiderohet si njëri ndër figurat kryesore të UÇK-së

Shkëlzeni konsiderohet si njëri ndër figurat kryesore të UÇK-së

Sot mbushen 21 vjet nga rënia e luftëtarit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, gjeneral Shkëlzen Haradinaj, i cili ishte komandant për Operacione Luftarake i Zonës Operative të Dukagjinit dhe tre eprorët e lartë të Brigadës 131 ‘Jusuf Gërvalla’, Hasim Halilaj, Fatmir Nimanaj dhe Luan Nimanaj, të rënë në betejën e Maznikut.

Shkëlzen Haradinaj, i lindur më 25 mars 1970 në Gllogjan dhe konsiderohet si njëri ndër figurat kryesore të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe sinonim i shumë betejave të Dukagjinit.

Rënia e Shkëlzenit që kishte bërë gjashtë vjet luftë pa kompromis, ishte një humbje e madhe për UÇK-në, familjen dhe mbarë popullin shqiptar.

Ai është vëllai i gjeneral Luan Haradinajt, i rënë heroikisht më 6 maj 1997 në kufirin shqiptaro-shqiptar, derisa me një grup bashkëluftëtarësh ishin duke hyrë në Kosovë.