Duhet të balancohen ushqimet që konsumoni

Duhet të balancohen ushqimet që konsumoni

Konsumimi i shumë lëngjeve me fruta mund të rrisë rrezikun e kancerit, sipas rezultateve të një studimi të bërë së fundmi.

Ky është hulumtimi i parë substancial që gjen lidhjen midis sheqerit dhe kancerit. Lëngjet e frutave treguan të njëjtën lidhje me kancerin si pijet me gaz, por agjencitë e shëndetit publik thonë se lëngjet e frutave janë pak më të mira, sepse ato përmbajnë disa vitamina dhe pak fibra.

“Ideja nuk është të shmangim ushqimet, por për të balancuar ato që konsumojmë”, tha Dr Mathilde Touvier, i cili udhëhoqi studimin.

Të dhënat u mblodhën nëpërmjet një studimi të gjatë në Francë që përfshinte 101,257 të rritur të shëndetshëm.