Premier Liga ka anuluar kartonin e kuq të fituar nga futbollisti i Southampton Jannik Vestergaard për një faull ndaj Jamie Vardy në minutën 10 të ndeshjes së raundit 34 midis Southampton dhe Leicester.

Vendimi fillestar i gjyqtarit për t’i dhënë Westergaard një karton të kuq ngriti shumë pluhur në Angli. Edhe pse Westergaard ndërhyri brutalisht në kyçin e Vardy, ai luajti topin i pari, kështu që disa argumentojnë se ndërhyrja e palejuar nuk duhej të ishte dhënë fare. Kjo është arsyeja pse Premier Liga ka vendosur të anulojë pezullimin e futbollistit të Southampton.

Vardy shmangu dëmtimin, por nuk mund të mohohet se sulmi dukej brutal, si dhe që Westergaard me të vërtetë luajti topin i pari, kështu që kjo situatë e diskutueshme ende po debatohet në Angli.