Më 13 qershor 2020, në një xhami në Gurakoc të Istogut është thyer kasa e të hollave të mbledhura për skamnorë nga ku është vjedhur një shumë e konsiderueshme e parave të mbledhura në mënyrë vullnetare për personat e varfër.

Pas një pune hetimore, zyrtarët policorë të Stacionit në Istog kanë identifikuar dhe arrestuar të dyshuarën SH. H., e cila ka pranuar se ka kryer vjedhjen në fjalë.

Me urdhër të Prokurorit, e dyshuara është intervistuar dhe më pas është liruar në procedurë të rregullt.