Ministria e Punëve të Jashtme e Bullgarisë u ka dhënë dy diplomatëve rusë 72 orë afat për të braktisur vendin.

Ata akuzohen për spiunazh në këtë vend të Ballkanit që nga viti 2016, njoftoi sot ministria.

Një zëdhënës i ministrisë deklaroi se ai informoi ambasadën ruse në Sofje, njoftoi Reuters.

Të mërkurën, prokurorët njoftuan se dy diplomatët po kërkonin informacion konfidencial në lidhje me planet për modernizimin e ushtrisë dhe mirëmbajtjen e pajisjeve ushtarake nga 2016.