​Debati për sigurinë, s’ka kuorum për votimin e rezolutës së propozuar nga AAK

Përfundoi seanca e sotme plenare e thirrur nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, ku u debatua lidhur me situatën e sigurisë në vend.
Pas përfundimit të debatit, shefi i grupit parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, në cilësinë e propozuesit të debatit paraqiti një rezolutë për votim me disa rekomandime.
Në mungesë kuorumi, u vendos që rezoluta të hidhet për votim në ndonjë seancë të ardhshme.
Këto janë pikat e rezolutës:
-Qeveria e Republikës së Kosovës duhet ta ketë prioritet mbi prioritetet çështjet që lidhen me siguri;
– Të miratohet dhe procedohet sa më shpejt në Kuvendin e Kosovës, Strategjia e Sigurisë Kombëtare së Kosovës;
-Ruajtja e Partneritetit Strategjik me SHBA në raport me forcimin e FSK-së;
-Njëkohësisht, sigurimi i të gjitha kushteve logjistike dhe armatimi i kësaj ushtrie me mjetet moderne;
Mbështetja e Fondit të Sigurisë;
-Krijimi i tri kushteve minimale për Policinë e Kosovës:
-Pagë të dinjitetshme – miratimi i Ligjit të Pagave;
-Sigurimi Shëndetësor për pjesëtarët e Policisë së Kosovës;
– Procedimi i Ligjit për Pensionim të Parakohshëm;
– Mbështetja e vazhdueshme për Agjencinë e Kosovës për Inteligjencës.

Back to top button