​Dita e Psikoterapisë

Sot shënohet Dita e Psikoterapisë me qëllim të promovimit të këtij profesioni, si dhe të luftimit ndaj stereotipave të ndërtuara rreth njerëzve që kërkojnë ndihmë për gjendjen mentale.
Psikoterapia është një formë e tillë terapie që ndihmon njerëzit me një sërë sëmundjesh dhe vështirësish mendore.
Besohet se gjatë shekullit të 9-të, psikoterapia e qëllimshme dhe e bazuar në teori u zhvillua për herë të parë nga një mjek dhe mendimtar psikologjik pers, Rhazes.
Psikoterapia ka shumë përfitime dhe ka nevojë që të flitet më shumë për ta normalizuar atë.
Nëpërmjet përdorimit të formave të ndryshme të terapive, ato mund t’ju ndihmojnë në tejkalimin e sfidave që ju ndalojnë të jetoni jetën tuaj më të mirë të mundshme.
Për këtë qëllim, një grup profesionistësh dhe studentësh krijuan Ditën e Psikoterapisë në vitin 2012.
Qëllimi ishte luftimi i keqkuptimeve dhe ndërgjegjësimi për punën jetike që bëhet nga terapistët.
Ata gjithashtu synonin të komunikonin mesazhin se terapistët zakonisht përfundojnë duke ndihmuar një në katër persona që vuajnë nga sëmundje mendore dhe probleme emocionale.
Dita e Psikoterapisë është e rëndësishme në mënyrë që komuniteti në përgjithësi të përfitojë nga përdorimi i saj dhe të bëjë një jetë vërtet të shëndetshme.

Back to top button