Gjithçka duan njerëzit në ditët e sotme është pamja rinore

Gjithçka duan njerëzit në ditët e sotme është pamja rinore

Shumë persona zgjedhin ta ruajnë nëpërmjet kirurgjisë plastike, por ka metoda natyrale shumë efikase.

Bëhet fjalë për vitaminën C, që është një nga faktorët më të rëndësishëm për shëndetin e lëkurës.

Dermatologia Corina Jima ka shpjeguar rolet e shumta duke treguar se arrin të trajtojë edhe njollat e diellit, të pengojë formimin e plagëve hipertrofike, si dhe të truajë pamjen rinore.

Me vetitë antioksiduese, kjo vitaminë largon radikalet e lira të formuara nga veprimi i rrezatimit UV që shkaktojnë stres oksidues dhe dëmtim të qelizave të lëkurës. Prandaj, mbron ndjeshëm lëkurën nga plakja.

“Për të arritur rolin e rëndësishëm të Vitaminës C në ruajtjen e pamjes rinore dhe funksionit të mirë të lëkurës, është e nevojshme të ruhet një përqendrim adekuat brenda lëkurës”, tha dermatologia.

Ndër të tjera, zbuloi se kjo arrihet me anë të ushqimeve që kanë vitaminë C dhe me përdorimin e përditshëm të përgatitjeve të pastra të vitaminës C në lëkurë.