​Elisabeth Borne, kryeministre e re e Francës

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron të hënën ka emëruar në detyrën e kryeministres, Elisabeth Borne. Ajo është bërë gruaja e parë pas 30 vjetësh që do të jetë në krye të Qeverisë.
Emërimi i saj ka ardhur pas dorëheqjes së ish-kryeminsitrit, Jean Castex.
Castex ka dhënë dorëheqjen sot pas rizgjedhjes së muajit të kaluar të presidentit Emmanuel Macron.
Macron dhe Elizabeth Borne pritet të emërojnë të gjithë anëtarët e tjerë të qeverisë së re në ditët në vijim./21Media

Back to top button