​Fluksi në kalimet kufitare, pritjet më të gjata në Merdare

Vazhdojnë pritjet dhe radhët e gjata në disa nga pikat e kalimeve kufitare në Kosovë edhe në këto orë të pasdites.
Sipas Qendrës Kombëtare për Menaxhim Kufitar, për hyrje në Merdare udhëtarët duhet të presin 15-20 minuta dhe kolona është e gjatë 100 metra. Kurse, për të dalë pritjet janë deri në rreth katër orë dhe kolona është e gjatë dy kilometra.
Në pikën tjetër të kalimit kufitar Dheu i Bardhë pritjet për të hyrë janë 15-20 minuta dhe kolona në hyrje është 100 metra. Ndërsa për të dalë duhet pritur gjysmë ore dhe kolona është e gjatë 150 metra.
Bëhet e ditur se në Muçibabë për të hyrë nevojitet të pritet 10-15 minuta dhe kolona është e gjatë 50 metra, teksa për të dalë nga kjo pikë e kalimit kufitar duhet pritur 30-35 minuta, ku është krijuar kolona 200 metra.
Në pikat tjera të kalimit kufitar nuk ka pritje dhe kolona në hyrje dhe dalje./21Media

Back to top button