Louis Daguerre, pionier francez i fotografisë është i pari që ka realizuar fotografimin e Hënës më 2 janar të vitit 1839.

Da Guerre (1787 – 1851) ishte piktor dhe fizikan i njohur për shpikjen e procesit të fotografimit të portretit.

Ai ishte bërë i njohur si një nga etërit e fotografisë.

Edhe pse i famshëm për kontributet në fotografi, Da Guerre ishte gjithashtu një piktor i arrirë dhe zhvillues i teatrit diorama (3-D).