"Ne kemi për detyrë të vazhdojmë luftën"

“Ne kemi për detyrë të vazhdojmë luftën”

Menaxheri i Manchester Cityt, Pep Guardiola, ka pranuar që skuadra e tij ka shanse minimale për të mbrojtur titullin e saj në Premier League.

Me humbjen në shtëpi ndaj United (1: 2) City mbeti në vendin e tretë me 14 pikë më pak sesa lideri Liverpool.

Asnjëherë nuk ka ndodhur që një skuadër me një disavantazh të tillë në këtë periudhë të sezonit të kalojë në vijën e finishit si i pari, dhe duket se eksperti spanjoll është i vetëdijshëm edhe për këtë.

“Nuk është realiste t’i marrësh ato, por ne kemi për detyrë të vazhdojmë luftën. Ka shumë gjëra për të luajtur,” tha Guardiola.

Statistikat thonë se është e nevojshme që City të fitojë çdo ndeshje deri në fund të sezonit, në mënyrë që të barazojë rezultatin e sezonit të kaluar me 98 pikë.

“Varet nga ne se çfarë do të bëjmë në ndeshjen tjetër. Nuk është realiste të mendojmë se do të arrijmë rivalët. Është e vështirë, pasi kundërshtari kishte 15 fitore në 16 ndeshje, që është një seri e jashtëzakonshme, dhe neve na munguan pikët. Ende duhet të vazhdojmë të luftojmë”, tha Guardiola.