Nënkryetari i OVL-UÇK-së, Nasim Haradinaj ka thënë se Gucati asnjëherë nuk është intervistuar nga Gjykata Speciale.

Haradinaj ka thënë se ai do t’i dorëzohet vetëm pjesëtarëve të Policisë së Kosovës pasi që Gjykatën Speciale nuk e njohin dhe do të punojnë gjithmonë kundër kësaj gjykate.

Këto komente Haradinaj i ka bërë pas përfundimit të mbledhjes së kryesisë së organizatës së veteranëve të luftës se UCK-së.