Kryeministri Avdullah Hoti mori pjesë në konferencën për lansimin e rezultateve të Anketës Globale të Treguesve të Shumëfishtë 2020.

Anketën ai e cilësoi si ndihmë konkrete që meriton vlerësim, ngaqë krijon pasqyrë të detajuar jo vetëm për fëmijët, por për mbarë shoqërinë tonë.

“Qeveria e Republikës së Kosovës është e përkushtuar që me tërë potencialin e vet të punojë për t’u siguruar fëmijëve tanë, pa dallim etnie, ngjyre e besimi, të gjitha mundësitë që t’i jetojnë dhe t’i shijojnë të drejtat që u takojnë dhe u garantohen edhe me legjislacionin në fuqi” , theksoi Kryeministri Hoti.

Sipas një komunikate të lëshuar nga Zyra e Kryeministrit, Hoti poashtu theksoi se si komb, ka arsye të veçantë të krenohen me nobelisten tonë të paqes, Nënën Terezë, pasi që ajo, në Kalkutën e largët punoi me vullnet dhe sakrificë të jashtëzakonshme për fëmijët dhe njerëzit e tjerë të braktisur të atij vendi.

Sipas shëmbëllimit të saj, le të punojmë të gjithë për të ardhmen e fëmijëve tanë dhe të mbarë botës“, tha Hoti.

Ndryshe, 20 nëntori është shënuar në kalendar si Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve.