Instituti me rekomandime

Instituti me rekomandime

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka vazhduar thirrjet për kujdes, pasi duke iu përmbajtur rekomandimeve të këtij Instituti mund të parandalohet sëmundja.

Rekomandimet:

– Pa shtrëngim duarsh!

– Pa përqafime!

– Qëndroni në distancë nga njëri tjetri së paku 2 metra larg!

– Lani duart sa më shpesh me ujë e sapun!

– Ajrosni shtëpinë dhe mbani higjienēn personale dhe higjienën e shtëpisë!

– Kur teshtini, mbuloni gojën me gropëzën e bërrylit apo me faculetë!

– Të moshuarit dhe personat me sëmundje kronike të qëndrojnë në shtëpi!

Në Kosovë deri më tani janë konfirmuar 24 raste të prekur nga koronavirusi i ri./21Media