Instagram censuroi superyllin amerikan Madonna për përhapjen e informacionit të rremë në lidhje me ilaçin e pretenduar për Covid-19, pasi ajo ndau klipet e një videoje në Twitter.

Në njoftim, këngëtarja, e cila ndiqet nga 15.4 milionë njerëz, pohoi se vaksina e testuar është në dispozicion për muaj të tërë, por ajo po mbahet sekret “në mënyrë që të pasurit të bëhen edhe më të pasur dhe të varfrit dhe të sëmurët të bëhen edhe më të sëmurë”.

Ajo shtoi një video të mjekut amerikan Stella Immanuel duke lavdëruar hidroksiklorurinës si një kurë mrekullie për koronavirus.

Pjesë të ndryshme të mjekut Immanuel është përhapur me shpejtësi në internet ditët e fundit. Veprimi i hidroksiklorurinës, një ilaç antimalarial, nuk është treguar se është efektiv kundër Covid-19.

Ne e hoqëm videon për shkak të pretendimeve të rreme për ilaçet Covid-19 dhe metodat e parandalimit“, tha një zëdhënës i Facebook që zotëron Instagramin.

Personat që reagojnë, komentojnë ose ndajnë këtë video do të marrin mesazhe që i drejtojnë ata drejt informacionit të besueshëm në lidhje me virusin“,ka shtuar ai.

Ndryshe, Madonna njoftoi në maj se ishte shëruar nga koronavirusi.