Deputeti i PDK-së Uran Ismaili në emër të Grupit Parlamentar të kësaj partie, tha se e kanë parë të nevojshme formimin e komisionit hetimor për menaxhimin e pandemisë COIVD-19 në mënyrë që të zbardhen të gjitha dyshimet për keqpërdorime nga ish-Qeveria Kurti.

Ismaili tha se përgjegjësia e atyre që mbajnë pushtet dhe që nënshkruajnë kontrata milionëshe nuk është me rëndësi se në çfarë kohe gjenden ata. Disiplina financiare, ruajtja e parasë publike, mënyra se si menaxhohen karantinat tha se janë punë të përditshme.

“Kemi kërkuar ta shohim se si janë privuar nga të drejtat qytetarët, mënyrën se si janë liruar nga karantina dhe nëse ka pasur favorizim politik për çfarë ne kemi konsideruar se ka pasur dëshmi të mjaftueshme. Çështja e pandemisë ka sjellë edhe një seri tjerash të cilat i kemi konsideruar se nuk janë bërë në formë të rregullt dhe se ka pasur një mundësi të abuzimit të parasë publike, në këtë rast përmes çmimeve të abuzuara”, tha ai.

Nga kjo parti pjesë e komisionit do të jenë Eliza Hoxha, zëvendës kryesuese dhe anëtar Bekim Haxhiu.