Presidenti i Partisë Popullore, Vuk Jeremiq, deklaroi sot se Serbia, me nënshkrimin e presidentit Aleksandar Vuçiq në Shtëpinë e Bardhë, u zotua që të ndalojë përgjithmonë lobimin në botë për tërheqjen e njohjes së Kosovës.

“Ne kemi zotuar vetveten ad-infinitum, që pa një afat kohor të mos e bëjmë këtë, ndërsa Prishtina është zotuar të mos bëjë kërkesë për anëtarësim në organizatat ndërkombëtare”, tha Jeremiq për televizionin Nova S.

Jeremiq deklaroi se Vuçiq ka qenë në telashe të mëdha me BE-në që të premten e kaluar, kur ai nënshkroi dokumentin në Shtëpinë e Bardhë, për shkak të asaj që nënshkroi në Washington.

“Ky është momenti në të cilin Vuçiq mori një vendim taktik për t’u dorëzuar nën presion. Tani ai ka anuluar stërvitjet ushtarake. Nuk ka strategji politike dhe diplomatike”, tha Jeremiq./kp