Kandidati demokrat për presidencën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, tashmë ka fituar më shumë vota nga të gjithë kandidatët në historinë e zgjedhjeve amerikane, raporton The Guardian.

Biden theu rekordin e mbajtur nga ish-presidenti Barack Obama, i cili fitoi 69 milionë e 498 mijë e 516 vota në vitin 2008.

Numri i votave që Biden mori aktualisht është 69 milionë e 759 mijë e 833, por numërimi është ende në proces dhe ky numër sigurisht që do të rritet.

Kundërshtari i tij Donald Trump fitoi 67 milionë e 160 mijë e 663 në zgjedhjet e vitit 2016.

Kujtojmë, në SHBA votimi përfundimtar nuk sjell fitore, por votat elektorale nga shtetet federale duke pasur parasysh që secili shtet sjell një numër të ndryshëm të zgjedhësve.

Biden aktualisht ka 224 vota elektorale dhe Trump 213, ndërsa nevojiten 270 vota për të fituar.