Në 24 orët e fundit 604 viktima të reja janë raportuar në Itali

Në 24 orët e fundit 604 viktima të reja janë raportuar në Itali

Qeveria italiane do të nxjerrë një masë të re për zgjatjen e masës së karantinës edhe për 15 ditë të tjera të premten.

Komiteti Teknik dhe Shkencor i Qeverisë, i cili menaxhon masa kufizuese për epidemitë, insiston që kufizimet nuk duhet të zvogëlohen ende.

Liberalizimi i masave kufizuese kryesisht do t’i referohet fillimit të disa fabrikave, shërbimeve publike dhe nuk do të ketë ndryshime domethënëse në sjelljen e qytetarëve. Ata ende qëndrojnë në shtëpi.

Po bëhen përgatitje të shkëlqyera për të parandaluar lëvizjen e italianëve në kohën e Pashkëve të ardhshme. Do të vendosen pikat e kontrollit policor në rrugë. Qytetarëve u kërkohet vazhdimisht të qëndrojnë në shtëpi dhe të zbatojnë masat e ndalimit.

Në 24 orët e fundit, 3.039 raste të reja të infeksionit koronavirus dhe 604 viktima të reja janë raportuar në Itali. Këto të dhëna konfirmojnë një trend të qëndrueshëm të ngadalësimit të përhapjes së epidemisë së COVID-19 në ditët e fundit.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve që nga shpërthimi i epidemisë në Itali është rritur në 17.127 dhe aktualisht 94.067 njerëz janë të infektuar nga koronavirusi.

Për ditën e katërt radhazi, numri i pacientëve të kujdesit intensiv bie. Presioni ndaj spitaleve është zvogëluar dhe 24.392 persona janë shëruar pasi janë infektuar me koronavirus.

Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranca konfirmoi se indeksi i përhapjes së infeksionit R0 ishte nën 1 dhe ishte 3 në fillimin e epidemisë. Kjo do të thotë që një person i infektuar tani po transmeton virusin në më pak se një person tjetër.