Salla e re e basketbollit në Plemetin, që shfrytëzohet nga shkollat fillore “Pandeli Sotir” dhe “Sveti Sava”, u përurua sot nga dy drejtorët dhe autoritetet lokale të Obiliqit, si dhe nga ushtarët suedezë, amerikanë dhe zviceranë të KFOR-it.

Salla u rinovua falë projektit të bashkëpunimit civilo-ushtarak, të financuar nga NATO-ja dhe u finalizua nga Komanda Rajonale e KFOR-it-Lindje.

Dërrasat e koshit, rrjetat dhe topat e basketbollit gjithashtu u dhuruan nga KFOR-i në mënyrë që nxënësit të kenë mundësinë të merren siç duhet me aktivitete sportive, që kryhen jashtë.

Drejtorët e shkollave falënderuan nënkolonel Jonny Borjesson për mbështetjen e dhënë nga KFOR-i për edukimin e fëmijëve, që u përkasin të gjitha komuniteteve që jetojnë në atë pjesë.

KFOR është i përkushtuar për një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjithë qytetarët në Kosovë, dhe të mbështesë institucionet në Kosovë në fushat e sigurisë, arsimit dhe shëndetësisë. Sa i përket ndihmës, ushtarët e KFOR-it kanë zbatuar disa projekte, të cilat po kontribuojnë në reagimin lokal ndaj COVID-19.