​Kjo do të jetë gjyqtarja që do të ndajë drejtësinë në ndeshjet e Serie-A

Ferrieri Caputi do të jetë gjyqtarja e parë femër në Serinë A. Nga gushti ajo do të regjistroheni në grupin e arbitrave të Serisë A dhe Serisë B.
Ferrieri Caputi është pjesë e kategorisë C dhe është gjithashtu drejtoreshë e ndeshjeve ndërkombëtare. Ajo është tridhjetë e dy vjeç, me origjinë nga Livorno.
Në dhjetor të vitit 2021 ajo u bë gruaja e parë që drejtoi një ekip të ligës elitare të futbollit italian, duke drejtuar ndeshjen e xhiros së 32-të të Kupës së Italisë midis Cagliarit dhe Cittadellas.
Në tetor ajo drejtoi ndeshjen e parë të Serisë B mes Cittadellas dhe Spalit.
Emëruesi i gjyqtarëve të Serisë A dhe B, Gianluca Rocchi, tha se ajo vjen të ndajë drejtësinë në ndeshjet e Serie-A sepse e meriton atë.
“Unë mund të garantoj se nëse një grua vjen për të arbitruar në Serinë A, kjo është sepse ajo e meriton atë”, tha ai.

Back to top button