Kolegji Zgjedhor amerikan konfirmoi që Joe Biden u zgjodh president i Shteteve të Bashkuara, pasi California i dha 55 vota elektorale kandidatit demokrat.

Zgjedhësit në Arizona konfirmuan se 11 vota morën Biden, Pennsylvania dha 20, Nevada 6, Vermont 3, ndërsa Tenesi i dha Trump 11. Zgjedhësit nga shteti federal i Washington-it i dhanë Biden 12 votat e tyre. Zgjedhësit nga Rhode Island dhe Virginia i dhanë votat Trump.

Zgjedhësit nga New Jersey i dhanë 14 votat e tij Biden. Wisconsin votoi për Trump, dhe Kentucky, Ohio dhe Carolina e Veriut gjithashtu votuan për Trump. Zgjedhësit nga Teksasi i dhanë 51 vota Trump. Biden fitoi 306 vota elektorale dhe Trump 232.

Pas konfirmimit të sotëm të votave, ato do të dërgohen në Washington dhe do të numërohen më 6 janar në Kongres. Në total, Biden mposhti Trump me shtatë milionë vota dhe pas 6 janarit mbetet inaugurimi më 20 janar.