Kompanitë kanadeze po bashkohen në një listë në rritje të markave me famë botërore që kanë vendosur të mos reklamojnë në Facebook në korrik, për shkak të refuzimit të kompanisë për të marrë masa kundër përhapjes së përmbajtjes së urrejtjes në platformën e saj.

Kompanitë kanadeze Lululemon, MEC dhe Arc Teryx, po tërheqin reklamat e tyre të paguara nga Facebook dhe po bashkohen me bojkotin, i cili tashmë është mbështetur nga Coca-Cola, Microsoft, Ford Motors dhe shumë të tjerë.