Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka reaguar pas deklaratave të kryetarit të komunës së Skenderajt, Bekim Jashari se ka kërkuar nga drejtoret e shkollave që të mos ndalen kamerat nëpër klasë por një gjë e tillë është refuzuar nga KQZ.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka reaguar pas deklaratave të kryetarit të komunës së Skenderajt, Bekim Jashari se ka kërkuar nga drejtoret e shkollave që të mos ndalen kamerat nëpër klasë por një gjë e tillë është refuzuar nga KQZ.

Sipas KQZ, të gjitha objektet shkollore të cilat shndërrohen në Qendra të Votimit, menaxhohen dhe mbikëqyren nga KQZ dhe nuk menaxhohen dhe as nuk mbikëqyren nga komunat dhe kryetarët e tyre.

KQZ nëpërmjet një komunikate sqaron se në ditën e zgjedhjeve, të gjitha shkollat të cilat shndërrohen në Qendra të Votimit janë në kompetencë të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

“Po ashtu, të gjitha objektet shkollore të cilat shndërrohen në Qendra të Votimit menaxhohen dhe mbikëqyren nga KQZ. Ato nuk menaxhohen dhe as nuk mbikëqyren nga komunat dhe kryetarët e tyre. Të gjitha rregullat për të gjitha Qendrat e Votimit gjithandej Republikës së Kosovës janë unfiorme dhe vlejnë njësoj për të gjitha, në të gjitha komunat. Këto rregulla kanë qenë të tilla edhe në proceset e kaluara zgjedhore dhe nuk kanë pësuar asnjë ndryshim”, thuhet në reagim./21Media