Në dhomat me shumë lagështirë, myku mund të grumbullohet lehtësisht dhe kjo nuk vlen vetëm për hapësirat e vjetra dhe të mirëmbajtura dobët ku jetojnë njerëzit.

Në fillim të vitit 2002, Muzeu i Artit Bashkëkohor i sapohapur në Stokholm është mbyllur për t’u pastruar nga myku. Rehabilitimi i objektit ka kushtuar afërsisht katër milionë euro. Ka gjithnjë e më shumë situata të ngjashme, për shkak të përdorimit të materialeve që nuk janë përshtatur në një klimë të caktuar, të tilla si pllaka gipsi, për shembull.

Mënyra se si është ndërtuar gjithashtu ka ndryshuar. Ndryshimet ishin për shkak të dëshirës për të kursyer energji duke zvogëluar humbjen e nxehtësisë në dimër dhe duke parandaluar hyrjen e nxehtësisë në verë, si dhe duke parandaluar rrjedhjen e ajrit.

Megjithëse, këto mund të jenë zgjidhje me eficiencë të energjisë, me rrjedhje më të dobët të ajrit në dhoma, myku mund të fillojë të mblidhet.

Myku mund të shkaktojë frymëmarrje të vështirë dhe të cekët, bllokim të hundës dhe sinusit, djegie, grisje ose skuqje të syrit, kollë të thatë, dhimbje të fytit dhe hundës dhe skuqje të lëkurës ose acarim.

Mënyra më e lehtë për të hequr qafe mykun është ta zvogëloni atë në minimum, nëse brendësia e ndërtesës dhe fasada janë të pastra dhe të thata, ose nëse nuk ka lagështirë brenda ndërtesës. Nëse lagështia grumbullohet diku, atë pjesë menjëherë riparojeni për të parandaluar që lagështia të grumbullohet përsëri.