Llava e dal nga një vullkan, ka shkatërruar qindra shtëpi në një zonë kryesisht rurale në ishullin Hawaii

Llava e dal nga një vullkan, ka shkatërruar qindra shtëpi në një zonë kryesisht rurale në ishullin Hawaii

“Ne nuk kemi ende një vlerësim, por sigurisht që mund të themi se qindra shtëpi u humbën në Kapoho Beach Lots dhe Vacationland natën e kaluar”, tha Janet Snyder, zëdhënëse e Qarkut Hawaii në Big Island.

“Llava kishte mbushur plotësisht Gjirin e Kapohos dhe ka mbuluar pjesën veriore të Kapoho Beach Lots”, thanë shkencëtarët në Observatorin Vullkanik në Hawaii.