Me rastin e Ditës së Dëshmorëve të Deçanit, hapet ekspozita e nxënësve të shkollave fillore dhe të mesme të kësaj komune. (Holli i Pallatit të Kulturës “Jusuf Gërvalla” – Deçan, ora 10:00).