Kroacia sot kishte një numër rekord të rasteve të reja të koronavirusit. Por, sipas informacioneve edhe vendet e tjera po luftojnë me të njëjtin problem. Sipas BBC, Gjermania ka pasur një numër rekord të rasteve të reja që nga prilli.

Numri i rasteve të reja është rritur me pothuajse një të tretën, në më shumë se 4,000, një rritje prej 1,200 rastesh krahasuar me një ditë më parë, tha Agjencia Kombëtare e Kontrollit të Sëmundjeve.

Sipas shifrave nga Instituti Robert Koch, 4,058 raste të infeksionit u raportuan të enjten, nga 2,828 një ditë më parë.

Vendi nuk ka raportuar aq shumë raste ditore që nga kulmi i pandemisë në fund të marsit dhe në fillim të prillit, kur më shumë se 6,000 raste të reja ditore u regjistruan në Gjermani përpara se të binin ndjeshëm. Infeksioni filloi të rritet përsëri në korrik.

Polonia sot njoftoi për 4,280 raste të reja dhe 76 vdekje. Rekordet vendosen gjithashtu nga Sllovakia, Ukraina dhe Republika Çeke, e cila tani ka numrin më të lartë të rasteve të reja për 100,000 banorë në të gjithë Bashkimin Evropian, duke tejkaluar Spanjën.

Ukraina sot kishte 5,397 raste të reja dhe 93 vdekje, të dyja këto janë shifra rekord. Numri i rasteve është rritur gjithashtu në Sllovaki, ku 1,037 raste të reja janë raportuar sot, numri më i lartë që nga fillimi i epidemisë. Në Holandë, 5,800 raste të koronavirusit u regjistruan në vetëm 24 orë.

Portugalia po regjistron 1,278 raste të reja, më të lartat që nga prilli dhe sipas Guardian, qeveria portugeze thotë se duhet të përgatitet për gjithçka që do të vijë.

Numri i pacientëve gjithashtu u rrit në Zvicër, ku u regjistruan 1172 raste në një ditë.

Rekordet po vendosen gjithashtu në Austri, e cila ka 1209 raste të reja në 24 orët e fundit, dhe më shumë se gjysma janë regjistruar në Vjenë.

Sot, 387 raste të reja u regjistruan në Slloveni dhe mediat sllovene raportojnë se rritja e numrit të pacientëve po afron kufizime më të mëdha, të cilat mund të përfshijnë mbylljen graduale të ekonomisë.