Për shkak të pandemisë COVID-19, Oktoberfest në Munih u anulua.

Oktoberfest me më shumë se 6 milionë vizitorë në vit, është një faktor i madh ekonomik për qytetin dhe rajonin. Edhe pse është anuluar 24 herë që nga fillimi i tij në vitin 1810 – ndër të tjera për shkak të luftërave dhe epidemive të kolerës – kjo nuk ka ndodhur në 70 vjetët e fundit.

Kryeministri i Bavarisë, Marcus Zeder njoftoi se Oktoberfest do të anulohej.

Në vend të kësaj, ka dy ngjarje të reja në Munih, “Verë në qytet” dhe Virtshausvizn – sipas rregullave të koronavirusit.

Në Qingdao, Kinë, megjithatë, Oktoberfest po mbahet, pothuajse sikur asgjë të mos kishte ndodhur. Por as mënyra bavareze dhe as kineze nuk duhet të kënaqin tifozët e Oktoberfest të vërtetë në Munih. Por, në faqen zyrtare të Oktoberfest, thuhet se “Fillimi tradicional i Oktoberfestit të radhës është të shtunën, 18 shtator 2021 në orën 12.00”.