Në Shqipëri më 21 tetor të vitit 2011 zhvillohet për herë të parë një maratonë ndërkombëtare.

Rreth 3.000 vrapues, prej tyre 800 nga 13 vende të botës, iu bashkuan maratonës ndërkombëtare në Tiranë- me pikënisje sheshin “Skënderbe”.

Pas vrapimit 42 km, keniani Elisha Kiprotich dhe moldavja Svetlana Shepeleva hyjnë në histori si fituesit e maratonës së parë ndërkombëtare organizuar në Shqipëri.