Italia po regjistron një rritje të numrit të të infektuarve për shkak të përhapjes së infeksionit në shërbimin e postës në veri të vendit dhe mes migrantëve të shpëtuar në det.

Në 24 orët e fundit, janë regjistruar 234 persona të tjerë të infektuar, dhe nëntë persona të tjerë vdiqën si rezultat i infeksioneve.

Në rajonin Emilia-Romagna janë regjistruar 71 raste të reja infeksioni, që është një ngritje krahasuar me ditët e kaluara, për shkak të përhapjes së infeksionit në shërbimin korrier të madh në Bolonjë.

Në Kalabria, e cila kishte disa ose asnjë të infektuar rishtas ditët e mëparshme, 28 persona të infektuar u regjistruan midis pothuajse 800 migrantëve të shpëtuar nga kontrabandistët në Detin Mesdhe dhe u transferuan në atë rajon.

Guvernatori i Kalabrisë, Jole Santelli i bëri thirrje qeverisë të mbrojë popullsinë vendase, duke kërkuar anije detare, në të cilat do të mbaheshin migrantët e shpëtuar, derisa të testohen për koronavirus.

Nga ana tjetër, Lombardia, rajoni më i goditur nga Italia, i cili regjistroi në mënyrë të konsiderueshme më shumë se 1.000 infeksione të reja brenda një dite gjatë pandemisë, pati 77 raste të reja në 24 orët e mëparshme.

Në Itali, i cili ishte vendi më i prekur nga Evropa në fillim të epidemisë, infeksioni është konfirmuar deri më tani në më shumë se 243,000 njerëz, nga të cilët 34.954 kanë vdekur.

Autoritetet thonë se numri i personave të infektuar dhe të vdekur në vend është dukshëm më i lartë se ai zyrtar, pasi shumë infeksione me simptoma të buta ose pa asnjë kanë kaluar pa u vënë re.