​Rritet papunësia në BE dhe eurozonë

 

Papunësia në Bashkimin Evropian dhe zonën e euros u rrit në korrik, por mbeti mbi mesataren në të dy zonat, e cila tejkaloi shpërthimin e pandemisë së koronavirusit, tregoi të martën një raport i Eurostat.

Shkalla e papunësisë e rregulluar sezonalisht, e matur nga metodologjia e Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ILO) u rrit në Bashkimin Evropian në 7.2% në korrik, nga 7.1% në qershor. Në të njëjtin muaj të vitit të kaluar, ishte 6.7%.

Në eurozonë, ajo ishte më e lartë për 0.2 pikë përqindjeje dhe arriti në 7.9%, llogariti Zyra Evropiane e Statistikave. Ai qëndroi në 7.5% korrikun e kaluar. Një total prej 15.184 milionë njerëz ishin pa punë në Bashkimin Evropian në korrik, nga të cilët 12.793 milionë në Eurozonë.

Krahasuar me qershorin, numri i tyre në BE u rrit me 336 mijë dhe në zonën e euros me 344 mijë.

Deri më tani shkalla më e lartë e papunësisë në korrik ishte në Spanjë, me 15.8%, Itali 9.7 dhe Suedi 9.4%.

Republika Çeke kishte nivelin më të ulët të papunësisë midis vendeve të BE, me 2.7%.

Shkalla e papunësisë ishte më e lartë në korrik sesa në qershor në 12 vende të BE, duke rënë në shtatë prej tyre ndërsa ishte e pandryshuar në pesë.

Zyra e statistikave nuk kishte të dhëna për Estoninë, Greqinë dhe Hungarinë.

Back to top button