Sipas ministrit gjerman, SHBA nuk është e gatshme për mbrojtjen e rendit botëror

Sipas ministrit gjerman, SHBA nuk është e gatshme për mbrojtjen e rendit botëror

Evropa ka nevojë për të marrë përgjegjësi më të madha në mbrojtjen e rendit liberal dhe demokratik botëror, pasi duket se Shtetet e Bashkuara janë më pak të gatshme për ta bërë këtë, tha sot ministri gjerman i Financave, Wolfgang Schaeuble.

“Ne kemi nevojë për të përmirësuar bashkëpunimin tonë, të mbështetur në besimin e ndërsjellë”, tha Schaeuble.