Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, ka vlerësuar zgjedhjet që u mbajtën dje në Podujevë e Mitrovicë të Veriut.

Ai ka shkruar në Twitter se përfshirja aktive e qytetarëve është e rëndësishme për një proces të besueshëm zgjedhor dhe demokracinë.

Ai pati lëvdata për punën e bërë nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ).

“I vlerësoj votuesit që morën pjesë në Podujevë dhe Mitrovicën Veriore në ditën e zgjedhjeve, edhe pse pati kufizime për shkak të COVID-19. Përfshirja aktive e qytetarëve është e rëndësishme për një proces të besueshëm zgjedhor dhe demokracinë. Punë e mirë është bërë edhe nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve”, ka shkruar ai.