Qeveria sllovene ka nisur me mbylljen e restoranteve, hoteleve, dyqaneve, me përjashtim të atyre që shesin gjërat e domosdoshme dhe transporti publik do të funksionojë me një të tretën e kapacitetit të tij.

Kopshtet dhe konviktet e studentëve gjithashtu po mbyllen, me disa përjashtime. Kryeministri Janez Jansa tha se regjimi do të ishte i ngjashëm me atë të marsit dhe prillit.

Masat do të zgjasin për një javë, kështu që ato do të merren parasysh dhe se për kufizimin e lëvizjes midis komunave, qeveria do të vendosë në ditët e ardhshme.

Sllovenia prezantoi një orë policore disa ditë më parë, për herë të parë në historinë e vendit. Ndalimi i lëvizjes së lirë zgjat nga ora 21.00-06.00 të mëngjesit.

Kujtojmë se, megjithëse kanë dy herë më shumë banorë, sllovenët sot kishin më shumë raste me koronavirus sesa Kroacia./kp