Zëvendëskryeministri i parë i Kosovës, Besnik Tahiri ka vazhduar edhe sot takimet e nivelit të lartë në Bruksel.

Përmes një njoftimi në Facebook, Tahiri ka bërë të ditur se atje është takuar me raportuesen për Kosovën në PE, Viola von Cramon-Taubadel, Ambasadorin Norvegjez në Belgjikë,  Per Strand Sjaastad, Drejtorin e ri të Bankës Botërore për Kosovë, Massimiliano Paolucci si dhe shefin e Njësisë për Kosovën në Komisionin Evropian,  David Cullen.

Tahiri ka thënë se në këto takime ka falëndetuar BE-në për ndihmën e dhënë teksa ka theksuar tri çështje kryesore.

“Gjatë ditës së sotme, në Bruksel pata disa takime pune, atë me deputeten e Parlamentit Evropian, znj. Viola von Cramon-Taubadel, që njëherit është edhe raportuese pë Kosovën, Ambasadorin Norvegjez në Belgjikë, z. Per Strand Sjaastad, Drejtorin e ri të Bankës Botërore për Kosovë, Massimiliano Paolucci si dhe shefin e Njësisë për Kosovën në Komisionin Evropian, z. David Cullen. Në këto katër takime falënderova BE-në për ndihmën e dhënë përgjatë viteve dhe theksova tri çështje kryesore: 1. Nevojën e përmbylljes sa më të shpejtë të procesit të liberalizimit të vizave; 2. Arritjen e marrëveshjes gjithëpërfshirëse në mes të Kosovës dhe Serbisë, e cila duhet të rezultojë me njohje reciproke dhe 3. Ndihma konkrete në menaxhimin e situatës së krijuar me COVID-19, për Pakon e rimëkëmbjes ekonomike dhe reformat në administratën shtetërore”, ka shkruar Tahiri në Facebook.

Gjatë ditës së sotme, në Bruksel pata disa takime pune, atë me deputeten e Parlamentit Evropian, znj. Viola von…

Posted by Besnik Tahiri on Friday, 11 September 2020