22 gola për 267 ditë

22 gola për 267 ditë

Rekordi i Bundesligës i vitit 1968 u thye në ndeshjen Borussia Dortmund dhe Leipzig (3: 3).

Jadon Sancho shënoi golin e tretë për Borussia në këtë lojë, duke arritur shifrën e përgjithshme prej 22 golave të tij në Bundesligë.

Vetëm 19-vjeç dhe 267 ditë, ai arriti 22 gola në kampionatin gjerman, duke tejkaluar kështu Horst Koppels, i cili në vitin 1968 shënoi 22 gola si 19-vjeçar dhe 269 ditë.

Sancho është gjithashtu adoleshenti i tretë në historinë e Bundesligës që shënon 15 gola në një vit kalendarik.