Presidenti aktual amerikan, Donald Trump do të shikojë rezultatet e zgjedhjeve në krahun lindor të Shtëpisë së Bardhë këtë mbrëmje, tha drejtoresha e komunikimeve, Alyssa Farah.

“Presidenti do të jetë duke parë kthimet sonte me ndihmës të vjetër, me anëtarët e familjes së parë nga Shtëpia e Bardhë, nga krahu i lindjes. Ai është i ngazëllyer. Ne jemi gati të shohim këto rezultate, “tha Farah gjatë një paraqitje në Fox Business, duke shtuar se Trump është në “humor të shkëlqyeshëm”.

Farah tha se Shtëpia e Bardhë po pret disa vonesa në rezultate – “veçanërisht në Pensilvani”.

“Ne jemi duke punuar me sekretarët shtetërorë të shtetit në të gjithë vendin të cilët janë duke i përpunuar këto dhe kanë plane të vendosura. Shqetësimi ynë që nga fillimi ka qenë votimi masiv përmes postës kur vendi ynë thjesht nuk është marrë me këtë nivel të tij më parë. Siç thashë, ne kemi besim se do të shkojmë në ndeshjen e fundit, por mund të parashikojmë disa vonesa, veçanërisht në Pensilvani”,tha ajo.

Farah sugjeroi që Trump do të bëjë një paraqitje publike nga Shtëpia e Bardhë këtë mbrëmje, por nuk pranoi të jepte specifikat.

Ajo përsëriti se Trump nuk do të deklarojë fitoren para se të përfundojë gara, siç përmendi ai në mëngjes gjatë një paraqitjeje në Fox News.