Ish-arbitri i Serie -A dhe po ashtu ndërkombëtar Maurizio Mattei ka vdekur në moshën 78-vjeçare pasi ishte infektuar me COVID-19.

Zyrtari i ndeshjeve kishte filluar karrierën e tij në vitin 1963, duke mbikëqyrur 125 ndeshje në Serinë A, 113 në Serie B dhe 82 në Serie C.

Pas pensionit, Mattei punoi në nivele të ndryshme të sportit si një këshilldhënë në arbitrazh, drejtor dhe vëzhgues në UEFA.

Mattei vdiq këtë sot në Qendrën Covid në Civitanova.