Ministri i Shëndetsisë, Armend Zemaj ka deklaruar se përderisa shtetet evropiane po ballafaqohen me përhapjen e shpejtë të virusit dhe raportojnë numër të lartë të infeksioneve me COVID-19, ne po përgatitemi për çdo skenar.

Sipas tij, Ministria e Shëndetësisë ditëve në vijim do ta bëjë gati “Spitalin për COVID-19”, me 500 shtretër në Prishtinë.

Po komunikojmë̈ me COVAX/OBSH për sigurimin e vaksinës së mundshme kundër COVID-19, si dhe po bëjnë veprimet e nevojshme në pajtim me situatën. Ne jemi nën presion edhe nga bizneset si pasojë e mos votimit të “Projektligjit për Rimëkëmbjen Ekonomike” e që po na vështërson përpjekjen tonë kundër virusit. Mos miratimi i Projektligjit po rrezikon mbijetesën e shumë bizneseve dhe mirëqenien e qytetarëve. Është shqetësuese dhe për keqardhje, sepse po ndodh, për shkak të tekeve të disa deputetëve. Në parandalimin e përhapjes së virusit duhet kujdes, shumë KUJDES! Kërkohet respektim i masave parandaluese”, ka shkruar Zemaj në Facebook.