Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/rtv21new/public_html/wp-content/themes/newsphere-pro/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

​Zjarret në Gjirokastër, ndihmë ajrore nga Gjermania

1 min read

 

Mbetet kritike situata e zjarreve në Shqipëri, veçanërisht në jug të vendit.

Në orët e fundit, situatat më shqetësuese ngelin zona e Karaburunit dhe ajo e Lunxhërisë në Gjirokastër, ku u shënua edhe viktima e parë.

Në Dukat, ushtria po tërhiqet nga vatrat aktive aty, për t’u shpërndarë në zona të tjera. Në Karaburun, zjarri vijon tashmë në pjesën e pasme të gadishullit.

Një përforcim i nevojshëm sipas burimeve po vjen nga Gjermania. Ndërhyrjet ajrore duken të domosdoshme në zonën e Gjirokastrës, ku situata më e vështirë paraqitet në fshatrat Krinë, Asim Zeneli dhe Arshi Lengo, ku po merren masa për evakuimin e banorëve./A2