Disa nga arsyet më të popullarizuara pse njerëzit martohen përkundër dëshirës së tyre

Disa nga arsyet më të popullarizuara pse njerëzit martohen përkundër dëshirës së tyre

Disa çifte arrijnë të qëndrojnë deri në altar ose ofiqari. Ndoshta edhe mbijetojnë për disa vjet. Ose bëhen me fëmijë dhe pastaj në një moment ata i njoftojnë të gjithë se po ndahen, gjë që nuk habit askënd.

Shumë shpesh në një kohë, të paktën një partner deklaroi: “Unë kurrë nuk u desh të martohesha për ju!” dhe njerëzit nga lagjja e tyre pyesin: nëse e kanë ditur se nuk duhet ta bëjnë këtë, atëherë pse ankohen se janë martuar?

Çdo situatë dallon nga tjetra dhe Huffington Post përmend disa nga arsyet më të popullarizuara pse njerëzit martohen përkundër dëshirës së tyre:

1. Hapi tjetër logjik

Ata kishin qenë së bashku për disa vjet dhe jetonin së bashku. Ata ishin një çift i ëmbël dhe ata thjesht mendonin se martesa ishte ajo që duhet bërë më pas.

2. Ata ishin në dashuri një herë

Në fillim, dashuria e tyre dukej si një përrallë. O.K., gjërat janë ‘ftohur’, por cila është mënyra më e mirë për pasionin e ri, nëse jo një martesë ?!

3. Ata donin ‘të rriteshin’

Si mund ta thërrisni veten një të rritur nëse nuk keni qenë kurrë i martuar? Gjithkush e di se unaza ka një standard më të lartë jetese dhe një reputacion më të madh në shoqëri.

4. “Ai do të ishte i mirë …”

Ka një punë të mirë, është i sjellshëm, i pastër dhe ekonomik. I do fëmijët dhe ju adhuron. Pra, çfarë nëse ju nuk e doni atë aq shumë?

5. Frika se do të mbeteni përgjithmonë vetëm

Të jesh një “e çmendur plakë me mace” nuk është titulli më tërheqës që një grua mund të dëshirojë.

6. Shpresë e çmendur

Martesa nënkupton të piqesh. Çfarë do të thotë se ju nuk do të qëndroni gjatë jashtë dhe të dërgoni SMS misterioz në natën e shurdhër. Duhet të pini më pak, pasi tash duhet të ndryshoni, apo jo?

7. Siguria

Kush nuk do të fle më mirë gjatë natës, duke e ditur se ekziston një pagë tjetër dhe se faturat do të paguhen nëse jeni pa punë?!

8. Foshnja në ardhje

Fëmijët kanë nevojë për të dy prindërit. Mundësisht të martuar. Pas shtatzënisë së paplanifikuar, dasma është thjesht zgjedhja e duhur.

9. Presioni Shoqëria pretendon se duhet të martohesh

Të gjithë miqtë tuaj janë të martuar. Familja jote vazhdimisht do t’ju bezdis duke ju pyetur se kur do të martohesh …

10. Tik-taku i orës …

Do të ishte më mirë të gjeni burrin tuaj dhe të filloni të lindni derisa të mundeni.