Edhe sot shifra të larta të të prekurve me Covid-19, si dhe të vdekurve nga kjo sëmundje në Kosovë.

Edhe sot shifra të larta të të prekurve me Covid-19, si dhe të vdekurve nga kjo sëmundje në Kosovë.

Në bazë të raportit të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike brenda 24 orëve kanë vdekur 10 persona si pasojë e Covid-19.

“Rastet e vdekjes janë nga komunat: Prishtinë 4 raste ( vjeç), Dragash 1 rast ( vjeç), Istog 1 rast ( vjeç), Klinë 1 rast ( vjeç), Podujevë 1 rast ( vjeç), Shtime 1 rast ( vjeç), Vushtrri 1 rast ( vjeç). “, thuhet në raportin e IKSHPK-së.

Ndërsa numri i të konfirmuarve me Covid-19 brenda 24 orëve është 707, e gjatë kësaj periudhe kohore janë konfirmuar të shëruar 550 persona.

“Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 380 raste, Ferizaj 43 raste, Fushë-Kosovë 41 raste, Mitrovicë 40 raste, Gjakovë 29 raste, Lipjan 26 raste, Vushtrri 25 raste, Podujevë 17 raste, Drenas 13 raste, Gjilan 13 raste, Prizren 13 raste, Pejë 12 raste, Skenderaj 9 raste, Obiliq 8 raste, Malishevë 7 raste, Hani i Elezit 4 raste, Klinë 4 raste, Shtime 4 raste, Deçan 3 raste, Kamenicë 3 raste, Kaçanik 3 raste, Suharekë 3 raste, Viti 2 raste, Dragash 1 rast, Graçanicë 1 rast, Junik 1 rast, Rahovec 1 rast, Zubin-Potok 1 rast.”, thuhet në raport.

Numri total i rasteve pozitive është 34.295 raste nga 131.186 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 914 raste të vdekjes, derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 21.043 raste, kurse numri i rasteve aktive është 12.338./21Media